چگونه اینترنت اشیا (IOT) ایمنی در برایر آتش را تغییر نمی دهد؟
علیرغم استفاده های اینترنت اشیا و کاربرد آن در ایمنی در برابر آتش سوزی که ممکن است به ذهن ما متبادر گردد مانند بلاکچین یا داده های بزرگ، “اینترنت اشیا” اصطلاحی است که اغلب توسط مدیران بیان و اجرا می شود، به عنوان چیزی که عالی به نظر می رسد اما در نهایت معنایی ندارد. در حالی که میزان جذب دستگاه های اینترنت اشیا slow کندتر از حد انتظار بوده است ،اما این پتانسیل را دارد که جنبه های مختلف زندگی ما را متحول کند.
برجسته ترین برنامه های اینترنت اشیا (IOT) برای اتومبیل های بدون راننده و لوازم خانگی است. در دنیای ایمنی در برابر آتش سوزی، جالب ترین کاربرد آن ممکن است استفاده از سنسورها در ساختمان ها باشد. جمع آوری و استفاده از داده های جوی می تواند رویکرد ما در پیشگیری از آتش سوزی و اطفاء حریق را به طرز چشمگیری تغییر دهد و در نهایت به نجات جان انسان ها کمک کند.
اینترنت اشیا چیست؟
اینترنت اشیا (IoT) معمولاً به این ایده اشاره دارد که اشیا روزمره مانند یخچال یا کتری شما می توانند به اینترنت متصل شوند. یک اینترنت اشیا واقعاً متصل به شما امکان می دهد تا یخچال شما خرید آنلاین شما را برای شما انجام دهد و هنگام تمام شدن شیر، شیر سفارش دهد. یا بگذارید یک فنجان قهوه در راه بازگشت از محل کار به خانه برای شما ریخته شود.
در حقیقت، تعریف کمی گسترده تر است. IoT اکنون برای ارجاع به هر دستگاه کوچک و متصل به اینترنت که داده های خاصی را ضبط می کند، استفاده می شود و این مورد را به یک مکان یا دستگاه مرکزی منتقل می کند تا تفسیر شود. علاوه بر این، این سنسورها ممکن است داده های صوتی، تصویری، دما، داده های مکان و موارد دیگر را نیز ضبط کنند.
حسگرهای اینترنت اشیا
حسگرهای اینترنت اشیا بخش عمده ای از آنچه را که به “ساختمان های هوشمند” شناخته می شود، تشکیل می دهند. ساختمان های هوشمند که توسط نرم افزار رایانه ای مستقل، معروف به سیستم های مدیریت ساختمان (BMS) کنترل می شوند. این سنسورها می توانند دمای خاصی را در اتاق های مختلف حفظ کنند، چراغ ها را خاموش و روشن کنند و سایر کارهایی که از داده های خارجی سود می برند.
جدیدترین تحولات در فناوری ساختمان هوشمند از تجزیه و تحلیل داده ها و ارجاع متقابل برای تصمیم گیری های پیچیده تر استفاده می کنند.
به عنوان مثال، BMS می تواند وقتی بیرون گرم یا سرد باشد (از حسگرها یا منبع آنلاین)، درجه حرارت را در داخل خانه متناسب با آن تغییر دهد. این حتی می تواند دمای اتاق را با توجه به ترجیح شخصی که آن را رزرو کرده تغییر دهد و نوشیدنی های مورد علاقه شخص را برای یک جلسه با زمان مشخص تحویل دهد.
حسگرها در پارکینگ ممکن است به سیستم پارکینگ متصل شده و در هنگام ورود فضایی را برای شما تعیین کنند. از جمله موارد دیگر می توان به رزرو اتاق جلسات اشاره کرد.
اینترنت اشیا و کاربرد آن در ایمنی در برابر آتش سوزی آنجایی می تواند باشد که حسگرها به شما بگویند کدام اتاق دچار آتش سوزی شده است. ممکن است از سنسورهای دیگر برای تجزیه و تحلیل شرایط محیطی و استفاده از انرژی استفاده شود و به ایجاد یک محل کار کارآمدتر کمک کند.
سنسورهای ایمنی در برابر آتش
اصول مشابهی که در مورد ایمنی در برابر آتش استفاده می شود، فرصتهای زیادی را برای راههای کاملاً جدیدی برای مبارزه با آتش فراهم می کند. در حال حاضر سنسورهای دما برای تشخیص دما در محدوده طبیعی پیکربندی شده اند، اما سنسورهای ویژه ضد حرارت می توانند درجه حرارت آتش سوزی را تشخیص دهند.
این امر نه تنها آتش ها را قبل از انتشار دود تشخیص می دهد ، بلکه می تواند سرنخی از شدت آتش سوزی به آتش نشانان بدهد و به آنها امکان تغییر تجهیزات و نحوه برخورد را می دهد.
دانستن اینکه در کجای یک ساختمان آتش سوزی در جریان است نیز بسیار ارزشمند است. در حال حاضر، ممکن است تصور کنید که کجا ردیاب ها خاموش شده اند یا کجا زنگ هشدار به صدا در آمده است.
اما سنسورهای اینترنت اشیا می توانند به شما نشان می دهد که آتش سوزی از کجا شروع شده و حتی در کجا در حال گسترش است و سریعا این موضوع را به شما اطلاع می دهند.
علاوه بر موراد بالا، تمام این اطلاعات می تواند به طور خودکار به نیروهای آتش نشانی منتقل شود، حتی در کنار تماس اضطراری اتفاق می افتد. در آینده، کاملاً امکان پذیر است که تماس ها توسط BMS خودکار شوند و سیستم، داده های حیاتی را به سیستم های رایانه ای سازمان آتش نشانی محلی ارسال می کند.
یک سیستم هشدار صوتی همچنین می تواند بر اساس مسیر آتش سوزی ، کارکنان را در مورد بهترین مسیرهای فرار مطلع کند.
پشتیبانی و نگهداری
دور از ساختمان ها، حسگرهای IOT می توانند به همان اندازه برای خود آتش نشانان نیز مفید باشند. ماشین های آتش نشانی را که به عنوان ایستگاه پایه عمل می کنند، می توان مجهز به تعدادی از سنسورها از جمله حیوانات، دما، دید و موارد دیگر کرد. این حسگرها می توانند هماهنگی و بینش بیشتری را با خدمه خارج و در مکان های از راه دور فراهم کنند.
این امر به ویژه باعث بهبود ارتباطات یعنی دقیقا همان چیزی که در حادثه 11 سپتامبر و برج گرنفل، از ارتباط ضعیف و غیرمجاز تلفن همراه شکایت شده بود، می شود. به این صورت که تمامی نقشه ساختمان در یک پایگاه داده مرکزی که قبل از رسیدن نیروهای آتش نشانی در دسترس است ، ذخیره شود.
فناوری اینترنت اشیاء
فناوری اینترنت اشیاء همچنین می تواند باعث حفظ سیستم های تشخیص حریق شود. برای مثال، برای بسیاری از تاسیسات بزرگ، سیستم های اعلام حریق شامل مجموعه ای از هشدارهای مختلف ساخته شده توسط تولیدکنندگان مختلف است که روش های نگهداری آنها به قرائت از هر صفحه کنترل و ذخیره سازی دستی بستگی دارد.
اینترنت اشیا می تواند از یک نقطه تماس واحد (به عنوان مثال رابط تلفن یا رایانه) برای جمع آوری داده ها از سیستم های مختلف هشدار استفاده کند و به کاربر اجازه می دهد تا به سرعت گزارش ها و داده های نگهداری را مشاهده کند.
پیشگیری و سرکوب آتش
IoT با ایمنی در برابر آتش فقط نباید ما را مطلع کند – این می تواند نقشی فعال در حفظ امنیت ما داشته باشد. برای مثال فناوری سیستم خانه هوشمند از قبل می تواند هشدار دهنده حریق و ردیاب مونوکسیدکربن با لوازم خانگی مانند دیگ بخار یا اجاق گاز باشد. اگر سیستم، آتش سوزی یا مونوکسیدکربن، تشخیص دهد، می تواند به طور خودکار این منابع احتراق را خاموش کند.
بسیاری از ساختمانها دارای سیستم اسپرینکلر هستند. عملکرد آنها بر این اساس است که تجهیزات اداری به طور کلی ارزان تر از کل ساختمان است و خسارات وارده به آنها در اثر اطفا قابل چشمپوشی است ولی برای مناطق پرجمعیت نامناسب است. آنچه اینترنت اشیا می تواند ارائه دهد، قابلیت های اطفا حریق هدفمند است .بدین صورت که به خاموش کردن آتش سوزی و مهار روند تا رسیدن تیم های اضطراری و آتش نشانان کمک می کند.