اعلام حریق, پنل اعلام حریق, دسته‌بندی نشده, سیستم اعلان و اطفا حریق

پنل اعلام حریق چیست؟

پنل اعلام حریق آنا

پنل اعلام حریق چیست؟

سیستم‌های اعلام حریق فارغ از اینکه از چه نوعی باشند، همه یک ویژگی مشترک دارند و آن هم پنل اعلام حریق است؛ پنل اعلام حریق به عنوان دستگاه مرکزی اعلام حریق است .  اگر بخواهیم یک سیستم اعلام حریق را به بدن انسان تشبیه کنیم، پانل های اعلام حریق به عنوان مغز و سر این سیستم به حساب می‌آید. در این مطلب می‌خواهیم به معرفی پنل های شرکت آنا ایل تک بپردازیم.

شرکت ایمن ساز خزایی نمایندگی رسمی محصولات شرکت آنا ایل تک  می باشد و در این مقاله با  پنل اعلام حریق آنا بیشتر آشنا می شویم.

لازم بذکر است چنانچه شما نیاز به دریافت تاییدیه آتش نشانی جهت پایان کار ساختمان خود و یا تاییدیه های وزارت کار دارید محصولات آنا دارای تاییدیه اصالت بوده و می توانید با استفاده از خدمات شرکت ایمن ساز خزایی اقدام به دریافت تاییده و مجوزهای لازم نمایید.

کنترل پنل سیستم اعلام حریق (FACP) چیست؟

اگر چه همه قسمت‌های یک سیستم اعلام حریق مهم است؛ اما قسمتی که اگر از کار بیافتد، تمام سیستم down شده و فاقد کارایی می‌شود قسمتی است به نام پنل اعلام حریق! هر یک از تجهیزات در این سیستم کارایی خود را دارند، اما هیچ یک به اهمیت کنترل پنل نیست. در واقع اگر بخواهیم بگوییم پنل اعلام حریق چیست؟ باید بگوییم نقطه اتصال تمامی تجهیزات در سیستم، همین قطعه است و فرماندهی یک سیستم اعلام حریق را به عهده دارد.

وظیفه پنل اعلام حریق در سیستم چیست؟

لازم بذکر است که تجهیزات مختلفی در یک سیستم اعلام حریق مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تجهیزات دو نوع هستند:

  1. تجهیزات دستی
  2. تجهیزات اتوماتیک

در واقع منظور از تجهیزات دستی همان تجهیزاتی است که فرد به عنوان عامل هشدار، با استفاده از آن‌ها پیام خطر را به سیستم اعلام می‌کند. به عنوان مثال یک شستی اعلام حریق که روی یک دیوار نصب شده، جزو این تجهیزات به حساب می‌آید که برای استفاده به صورت دستی نصب می‌شود. به معنی دیگر اگر یک فرد در ساختمان، نشانه‌ای از حریق ببیند، با فشار دادن شستی می‌تواند پیغامی به دستگاه مرکزی ارسال کند.

پنل اعلام حریق آنا

                                               شستی اعلان حریق آنا

تجهیزات اتومات اعلام حریق هم به تجهیزاتی گفته می‌شود که خودشان دارای سنسورهای هوشمند بوده و می‌توانند نشانه‌های حریق مثل حرارت، دود، آتش و غیره را شناسایی کنند.

پنل اعلام حریق آنا

                       دتکتور حرارت آنا

هر دو تجهیز، به سیستم مرکزی که به آن پنل اعلام حریق گفته می‌شود، متصل بوده و در صورت فعال شدن، پنل مرکزی آن‌ها را دریافت کرده و اقدامات بعدی را انجام می‌دهد. در حقیقت این فرآیند اعلام حریق با فعال شدن تجهیزات دستی یا اتومات، آغاز می‌شود و فرمان شروع هم به عهده دستگاهی است به نام پنل اعلام حریق که وظیفه هماهنگی بین تمامی اجزا را انجام می‌دهد.

پنل اعلام حریق آنا

                                                         پنل اعلام حریق آنا

این دستگاه می‌تواند کارهایی انجام دهد که عبارتند از:

  • فعال کردن ساندرها
  • فعال کردن فلاشرها
  • فعال کردن سیستم اطفا
  • قطع جریان برق
  • قطع جریان گاز
  • فعال کردن سیستم‌های آبپاش
  • تماس با مراکز اطفاء حریق (آتش نشانی)

پنل اعلام حریق چه ویژگی‌هایی دارد؟

یک پانل اعلام حریق معمولا دارای یک صفحه نمایش دیجیتالی است که وضعیت سیستم اعلام حریق را نمایش می‌دهد. به عنوان مثال اگر این سیستم از نوع سیستم اعلام حریق متعارف باشد، در صورتی که اعلامی صورت بگیرد، روی صفحه نمایش، زونی که حریق را اعلام کرده نشان داده می‌شود.

در سیستم آدرس پذیر برای اینکه اطلاعات دقیقی از حریق اعلام شود، هر دستگاه در پنل، دارای یک کد اختصاصی است که این کد به وسیله کارشناس نصب، به پنل مرکزی اختصاص داده می‌شود. به عنوان مثال، اگر در آشپزخانه طبقه چهارم یک دتکتور شعله فعال شود، شما این عبارت را روی پنل اعلام حریق مشاهده می‌کنید:

در واقع این پیام نشان دهنده محل حریق و دستگاهی است که آنرا اعلام کرده به همراه کدی که در انتهای آن قابل مشاهده است.

این سطح از جزئیات به شما امکان می‌دهد به سرعت منبع هشدار را پیدا کرده و با استفاده از سوئیچ‌های مختلف پنل، اقدام به کارهای مرتبط با اطفاء حریق کرده یا در صورت نیاز، آژیر-فلاشرها را خاموش و سیستم را مجددا تنظیم کنید.

کنترل پنل اعلام حریق چه سیگنال‌هایی دریافت می‌کند؟

شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید سیگنال‌های دریافتی توسط پنل اعلام حریق چیست؟ این سیگنال‌ها را می‌توان در سه سطح دسته بندی کرد که عبارتند از:

  1. سیگنال‌های هشدارآمیز
  2. سیگنال‌های نظارتی
  3. سیگنال‌های خطا یا مشکل

بررسی سیگنال هشدار آمیز در پنل اعلام حریق

سیگنال هشدار، بالاترین نوع سیگنالی است که پنل دریافت می‌کند. این سیگنال در هنگام حریق دریافت می‌شود و به محض دریافت، پنل اعلام حریق به صورت خودکار تمامی تجهیزات هشداردهنده سیستم را فعال می‌کند. به محض فعال شدن این تجهیزات، ساکنان باید محل را ترک کنند.

بررسی سیگنال‌های نظارتی در پنل مرکزی اعلام حریق

اگر بخواهیم مثالی برای این مورد بزنیم، می‌توان این سیگنال را برابر با این جمله که «توجه کنید، توجه کنید!» بگیریم. به نظر شما وقتی پنل این پیغام یا سیگنال را دریافت می‌کند، تجهیزات هشداردهنده را فعال می‌کند؟ اگر پاسخ شما هم «خیر» است، درست جواب دادید، در واقع این پیام، تجهیزات هشداردهنده را فعال نمی‌کند و قرار هم نیست ماشین آتش نشانی به محل اعزام شود! اما این پیام به منزله آن است که مشکلی وجود دارد که ساکنان ساختمان باید از آن باخبر باشند.

بررسی سیگنال‌های خطا یا مشکل در کنترل پنل اعلام حریق

این سیگنال به مشکلات خود سیستم اشاره دارد که معمولا چراغ آن در پنل اعلام حریق، نارنجی رنگ است، منظور از مشکلات خود سیستم اعلام حریق، مشکلاتی است که مرتبط با نوع سیم کشی و خرابی یک کابل، خرابی منبع تغذیه، باتری یا وجود یک اتصالی در سیستم است که اپراتور باید از آن باخبر شده و آنرا برطرف کند.

اگر قصد خرید یک پنل اعلام حریق را دارید، بدون مشاوره این کار را انجام ندهید، برای دریافت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید: 09991255557

چند نوع پنل اعلام حریق داریم؟

این دستگاه با توجه به نوع سیستم اعلام حریق متفاوت است، همانطور که سه نوع سیستم اعلام حریق متعارف، آدرس پذیر و اعلام حریق بیسیم داریم، کنترل پنل هم سه نوع است:

  1. کنترل پنل اعلام حریق سیستم آدرس پذیر
  2. پنل اعلام حریق سیستم متعارف
  3. پنل مرکزی اعلام حریق سیستم وایرلس یا بیسیم

بررسی کنترل پنل اعلام حریق سیستم آدرس پذیر

پنل سیستم اعلام حریق آدرس پذیر تکنولوژی پیشرفته‌ای در مقایسه با نوع متعارف دارد؛ چراکه تجهیزات نصب شده در سیستم، یک کد اختصاصی در پنل دارند. به این ترتیب، محل دقیق حریق مشخص می‌شود. این پنل‌ها ظرفیت بالایی برای نصب تجهیزات مختلف را دارند.

گفتنی است لوپ بندی در این کنترل پنل چهار نوع است:

  • لوپ 1
  • لوپ 2
  • لوپ 4
  • لوپ 8

بررسی پنل اعلام حریق سیستم متعارف

سیستم‌های متعارف که از ساده‌ترین سیستم‌های اعلام حریق هستند، پنل‌های ساده‌ای هم دارند. یک سیستم کانونشنال یا متعارف فقط می‌تواند بر اساس زون بندی، ساختمان را تقسیم‌بندی کند، بنابراین محل دقیق حادثه را نمی‌تواند مشخص کند.

زون‌ها در یک پنل اعلام حریق کانونشنال عبارتند از: 1، 2، 4، 6، 8، 16، 24 و 32

بررسی پنل مرکزی اعلام حریق سیستم وایرلس

مدل دیگری از پنل که سیستم پیشرفته‌ای دارد، پنل اعلام حریق وایرلس است که ارتباطات در آن کاملا فرکانسی و رادیویی است و از هیچ سیم یا کابلی در آن استفاده نشده است. فرکانس‌ها و امواج در این سیستم، کار ارتباطات را انجام می‌دهند و در صورت نیاز، برای تقویت این امواج از دستگاه تقویت کننده استفاده می‌شود.

قیمت پنل اعلام حریق چقدر است؟

در آخر می‌خواهیم قیمت پنل اعلام حریق را بررسی کنیم. همانطور که در بالا اشاره کردیم، این پنل‌ها با توجه به نوع سیستم متفاوت است و همین عامل نیز در قیمت آن تاثیرگذار خواهد بود. اینکه سیستم شما متعارف، آدرس پذیر یا وایرلس باشد، یعنی پنل شما هم باید متناسب با همان سیستم انتخاب شود، اگر بخواهیم یک رده بندی از قیمت پنل اعلام حریق داشته باشیم می‌توانیم به جدول زیر اشاره کنیم:

نوع پنل محدوده قیمت پنل اعلام حریق
پنل اعلام حریق سیستم متعارف کم
پنل اعلام حریق سیستم آدرس پذیر متوسط
پنل مرکزی اعلام حریق سیستم وایرلس بالا

جدول بالا خیلی کلی این موضوع را بررسی کرده و شما باید بدانید که در خرید یک پنل اعلام حریق، عواملی مثل برند سازنده، کشور سازنده و در نهایت کیفیت آن روی قیمت تاثیر می‌گذارد.

پودر خاموش کننده آتش

محصولات شرکت آنا از کیفیت بالایی برخوردار بوده و مورد تاییدسازمان استاندارد و سازمان آتش نشانی می باشد.

شرکت ایمن ساز خزایی بعنوان عضو وندور لیست مورد تایید سازمان اتش نشانی در زمینه مشاوره و اجرای سیستم های اعلان و اطفا حریق استفاده از محصولات با کیفیت آنا را به شما پیشنهاد می نماید.

در هنگام خرید حتما کارت گارانتی محصول را از نمایندگی دریافت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *